10 вълшебни свойства на облепихата

1. Сокът от плодовете, които се считат за един вид витаминен склад, е полезен при анемия и недостиг на витамини.

2. Сокът от морски зърнастец се използва и за лечение на заболявания на дихателните пътища: синузит, фарингит, ларингит, синузит, тонзилит. Ако пасирате плодовете и получената каша смесите с мед, можете да получите отлично средство против кашлица.

3. Сокът и зрелите плодове от морски зърнастец подобряват апетита и се използват в различни патологии на храносмилателната система: хроничен колит, гастрит и т.н.

4. Сокът се използва също така при хепатит за стимулиране на секрецията на жлъчните и храносмилателни ензими за подобряване на кръвта – произвежда повече червени кръвни клетки.

5. Кашата от облепиха или свежите цветове се използват като противовъзпалително средство, както и за заздравяване на рани и облекчаване на кожни възпаления. Използва се също така за изгаряне в различни степени и за избелване на кожата от старчески петна.

6. Отварата от листата и клоните на морския зърнастец се използва за лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт. Отварата от семената се използва като слабително.

7. Отварата от плодовете и листата е полезнав борбата срещу подагра и ревматизъм.

8. Използването на плодове като цяло, укрепва имунната система, повишава физическата активност, включително либидото.

9. Съдържащиятсе в плодоветебета-ситостерол има анти-склеротичен ефект. Следователно, пресните плодове са полезни за профилактика и лечение на атеросклероза и свързани с възрастта промени в напреднала възраст.

10. За лечение на кожни заболявания се считат за полезни – вани с инфузия от листата и клоните на морски зърнастец.

Източник: https://bilki.bg/encyclopedia-bilki/oblepiha-morski-zarnastets-superplodcheto-superhrana.html

Продукти Народно биле с облепиха:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart